Neiti Kevät Paikalla kaikkina vuodenaikoina

Oot sä influence, dominance vai steadliness?

  • Oot sä influence, dominance vai steadliness?

 

 

 

Itseni sijoitan heittämällä influence-ryhmään. Aikataulujen noudattaminen ja varsinkin niiden luominen tuottaa minulle vaikeuksia. On tuurista kiinni olenko oikeaan aikaan oikeassa paikassa. 

 

 

En voi sietää ihmisiä jotka haluavat suunnitella seuraavan vuoden lomat etukäteen. Enkä niitä jotka haluavat merkata jokaisen kahvitreffin kalenteriinsa. Mistä he voivat edes tietää haluavatko he ensi keskiviikkona klo. 14.30 kahvia? Aikataulut ovat turhia koska emme voi tietää varmaksi edes huomista päivää. Entä jos jään tänään auton alle ja kuolen. Mitä minä silloin teen kalenterimerkinnöilläni. Siksi minä elän niin hetkessä kuin vain mahdollista. 

  

 

Kolikon toinen puoli tällaisessä elämäntavassa on se, että velvollisuudet jäävät to do-listalla vihoviimeisiksi. Niiden sijaan keskityn unelmiin ja epärealistisiin haaveisiin joita toteutan mahdollisuuksien mukaan.  Ihmiset sanovat, että olen vastuuton, mutta samalla manaavat miten tylsää heidän oma arkensa on. Muistakaa ensi keskiviikkona klo. 14.30, että minun toimintatavallani ei ole patenttia ja sitä saa vapaasti kopioida. 

 

 

Tulen parhaiten toimeen dominance-ryhmän kanssa. Heillä ei ole aikaa jäädä vatvomaan asioita ja itse olen samanlainen. Nopeat päätökset ja nopeat liikkeet ovat näyttäviä. Sellainen luo minun ja heidän välilleen kemiaa.  Erityisesti miespuolisten dominancien kanssa tasapainotamme toisiamme. Tuiman näköiset ja epäkohteliaan oloiset alfat viehättyvät tällaisen influencen aurinkoisuudesta. Eivätkä he jää myöskään kylmäksi sille, että toteutan asioita ja unelmia suurella sydämellä. 

 

 

Ihmiset joita en voi sietää ovat steadliness-ryhmässä. Kuinka ihmeessä joku voi tarvita turvallista ja tasaista ilmapiiriä tai vaikkapa henkivakuutusta. Mitä järkeä ylipäätään on vakuutuksessa josta rahat saa vasta kuoleman jälkeen jätettyään sitä ennen elämän elämättä. 

 

 

Steadliness-ihmiset eivät voi sietää minun kärsimättömyyttäni. Heille olen ärsyttävä ja he ovat minulle pelkureita. Nämä ihmiset jähmettyvät toimintakyvyttömiksi jos huomaavat kauppaan mennessä unohtaneensa ostoslistan. Minä sen sijaan astun vain puotiin. Jos se on kenkäkauppa niin ostan korkkarit. Jos taas ruokakauppa niin croissantin ja Take Away -kahvin. Molemmilla pystyy liitämään kevyesti seuraavaan hetkeen. Kuolisin jos joutuisin tuhlaamaan päivästäni minuutinkin vertailemalla hintoja ja tuoteselosteita.  

 

 

Kananmuna on kananmuna niin kauan kuin se näyttää siltä, ja elämä on elämä niin kauan kuin muistan elää sitä täysillä! 

 

 

Joten: Mä oon Krista ja mä oon influence. Mikä sä oot?    

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Steadliness lienee aika harvinainen ilmaisu englannin kielessä. Tarkoititko "steadiness"?

No, joka tapauksessa ne päivän perhosena elävät saattavat usein ahdinkotilanteessaan olla kateellisia samaisille "steadliness" -ihmisille kaikesta siitä turvasta ja vakaasta elämästä, jonka he ovat saavuttaneet pitämällä kiinni pitemmän aikavälin suunnitelmistaan ja määrätietoisesti etenemällä niitä tavoitteitaan kohti.

Vankka pohja puolestaan antaa mahdollisuuden myös irroitella hyvällä omallatunnolla ilman, että sellaisesta koituisi ikäviä seuraamuksia omalle tai lähimmäisten arjelle, kun riittävä määrä potentiaalia esimerkiksi taloudellisessa mielessä on olemassa.

Ja mitä niihin henkivakuutuksiin tulee, niin kyse on yleensä lapsien tai puolison elämän turvaamisesta. Se ei vaikuta pelkästään kuoleman jälkeiseen elämään, vaan oman ja lähimmäisten elämänlaatuun myös tässä ja nyt, kun tietynlainen huolestuneisuus ja stressi puuttuu.

Kyse on lisäksi siitä millaista elämää missäkin tilanteessa ja ikävaiheessa on mahdollista noudattaa siten, että elämä tuntuisi elämisen arvoiselta. On eri asia olla 20-vuotiaana Kalifornian hippikommuunissa kuin 60-vuotiaana Jakomäen leipäjonossa 30 asteen pakkasessa.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Vapauden olemusta joskus mietin vähän taiteellisesti: Kuin taivaan lintu, sans toit ni loi ( without a roof nor rule) by Agnes Varda, Free As A Bird, John Lennon, Freedom is just another word for nothing left to lose, Kris Kristoferson. En tullut hullua hurskaammaksi.