Neiti Kevät Paikalla kaikkina vuodenaikoina

Don't Make Up me cry!

  • Don't Make Up me cry!

 

Sodassa ja rakkaudessa ovat kaikki keinot sallittuja. Sen takia mukanani on aina huultenrajauskynä. Se on riitatilanteessa tehokkaampi ase kuin mikään miehen verbaalinen argumentaatio tai Halpa-Hallin alekorista mukaan napattu Mora-puukko. Jossain vaiheessa riitaa tulevat kyyneleet. Mies ei koskaan ymmärrä itkun syytä ja suoraan sanottuna en ymmärrä aina itsekään; kyyneleet vain tulevat. Niiden mukana tulevat kaikki mahdolliset syytökset: Alkaen miehen motivaatioiden kyseenalaistamisesta päättyen perinaiselliseeen uhriutumiseen. Uros yrittää hädissään keksiä jotain ratkaisua tilanteeseen. Hän voisi toki käyttää aikansa hyödyllisemminkin sillä riitely on naiselle yhtä luonteenomaista kuin sotiminen miehelle. Tuumaakaan ei anneta periksi. Kummassakaan tosin ei ole mitään järkeä, mutta riitelyssä tulee vähemmän kuolonuhreja.  Sitten seuraa tulitauko. Minä lähden naistenhuoneeseen lisäämään silmien ympärille roosan sävyistä huultenrajauskynää koska en jaksa enää itkeä, mutta haluan näyttää satutetulta. Mies katselee löytyisikö taskuista mitään kirvelevää jolla voisi maskeerata turhautuneen ilmeensä suruksi. Ei löydy. Taskussa on vain yleishyödytön Leatherman-monitoimiveitsi ja kännykkä, jonka taustakuvana olen minä - hymyilevänä.Kun palaan vessasta… tai siis naistenhuoneesta, niin se paskiainen istuu kaikessa rauhassa ja selaa kännykästään pörssikursseja tai jotain typeriä ”naula päässä”-videoita vaikka minä olen keskellä parisuhdekriisiä ja ulkonäköni on pilalla. Näillä tosiasioilla isken vielä kerran vyön alle ja silloin mies pyyhkäisee silmänurkastaan jotain kosteaa. 

 

Sitten minä lähden lopullisesti… tai siis siihen asti kun tarvitsen häntä jälleen. Mies huikkaa vielä perääni, että silmänurkassani taitaa olla huulipunaa. Kuinka se kehtaa! Tunnin päästä istun kolmen parhaan ystäväni kanssa itkeneen näköisenä Cafe Europassa. Olemme kaikki yhtä mieltä siitä kuka on syyllinen vaikka rehellisesti sanottuna en enää edes muista mistä riita alkoi.

 

Mutta eikös sodatkin aina ala niin, että syytön osapuoli ampuu ensin omia joukkojaan ja syyttää siitä vihollista? No ihan sama sillä nyt minulla on ainakin hyvä syy bailata ja käsilaukustani löytyy arsenaali meikkejä joilla silmistäni saa loihdittua jalokivet.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tajunnan virtaa, helppoa lukea, vaikeampi tukea.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Ihan loistavaa, mutta voisiko asian sanoa lyhyemminkin?

Käyttäjän kevadkrista kuva
Krista Kevad

Ei missään nimessä. Olisi aivan liian miesmäistä kirjoittaa sekä puhua asiat lyhyesti ja ytimekkäästi.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Niinpä tietysti. Olinpa minä tyhmä. Rakastan sinua.

Minna Hänninen

Draamakuningattarena tai kunkkuna oleminen on puhdistava kokemus, meikillä tai ilman. Kyyneleet puhdistavat tukossa olevat energiat ja uutta energiaa saa suklaasta, tuosta taivaallisesta energialähteestä.